1 2

Contact (liefst per mail):
Molenstraat 18
2381 Weelde
(nabij Turnhout)
Belgie
0032 14 65 95 57
info@de-droomdoos.net

enkel op afspraak
QBN member
CBA Certified Balloon Artist

LATEX BALLONNEN :
worden gemaakt van 100% natuurlijk rubber, en zijn volledig biologisch afbreekbaar.
Wij gebruiken enkel latex ballonnen van hoge kwaliteit, opdat uw decoraties zo lang mogelijk mooi blijven. Om de zelfde reden behandelen wij onze ballonnen, met niet-giftige onschadelijke producten, die oxydatie en leeglopen vertragen.
Latex ballonnen mat worden na verloop van tijd. Dit is een natuurlijk oxydatieproces, afhankelijk van tocht, temperatuur, vocht en zonlicht. Dit is slechts in beperkte mate tegen te gaan en onomkeerbaar.
Latex ballonnen zijn verkrijgbaar in een groot gamma kleuren, in allerlei formaten en vormen, en met een uitgebreide keuze aan standaard bedrukkingen.
Latex ballonnen kunnen met een eigen ontwerp bedrukt worden, hou er echter rekening mee dat elke kleur apart gedrukt wordt, dus het aantal kleuren bepaalt de prijs! Ook is het aantal kleuren in één ontwerp beperkt, de meeste drukkers kunnen maximaal 2 tot 5 verschillende kleuren op één ballon drukken, en dit afhankelijk van het formaat van de ballon; dus bedrukking met een foto is niet mogelijk. Het gebruikte drukproces is rasterdruk, dus er kunnen extra kleuren gemaakt worden door punten van verschillende kleuren tegen elkaar te drukken (vergelijkbaar met de vroegere krantenfotos), maar van dichtbij zie je deze punten, en sommige mensen vinden dit storend. Voor dit soort bedrukking vraagt men ook een minimum afname; deze varieert van drukker tot drukker (van 100 tot 500 stuks). Hoe hoger de afname, hoe lager de prijs.

FOLIEBALLONNEN :
bestaan uit polyamide, met een metallische buitenlaag. Deze zijn dus niet biologisch afbreekbaar. Ze hebben wel een veel hogere levensduur dan latex. Vanwege de electrisch geleidende buitenlaag zijn ze NIET toegelaten voor ballonoplatingen!
Folieballonnen worden gemaakt in elke denkbare vorm. Verkrijgbaar in veel kleuren, en hier geldt geen beperking voor het aantal kleuren van een opdruk. Bij bedrukken met een eigen ontwerp is het aantal kleuren echter wel weer beperkt.
Het gas in een folieballon (dit geldt vooral voor ballongas, in mindere mate voor lucht) krimpt, wanneer je hem verplaatst naar een plek met een lagere temperatuur. Daardoor kan het lijken of hij stuk is. Dit komt doordat het materiaal waaruit hij gemaakt is niet rekt. Geen zorg! wanneer hij opwarmt krijgt hij zijn oorspronkelijke vorm terug.
Het blootstellen van een folieballon aan hoge temperaturen kan er toe leiden dat hij klapt.

BUBBLE BALLONNEN :
zijn een vrij nieuw concept; de ballon wordt gemaakt uit een soort plastic, volledig doorzichtig. Ze zijn zeer goed bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen.
Bubble ballonnen bestaan enkel in ronde vorm, maar net zoals folieballonnen in een grote varieteit bedrukking. Tot op heden zijn ons geen drukkers bekend die er een eigen ontwerp op drukken.
Bubble ballonnen hebben een zeer hoge levensduur.
Het plastic is niet biologisch afbreekbaar. Het geleidt electriciteit niet.
In tegenstelling tot een folieballon is het materiaal rekbaar, dus krimpt de ballon niet in bij afkoeling, en is het risico op klappen veel kleiner.

BALLONGAS :
is bijna zuiver helium. Lichter dan lucht, dus doet de ballonnen zweven. Niet giftig, kleurloos, reukloos en smaakloos.
Helium moleculen zijn kleiner dan die van lucht, en ontsnappen daarom sneller uit de ballon.
Ballons gevuld met ballongas raden wij niet aan voor decoraties die buiten moeten staan; een zuchtje wind doet ze alle richtingen uit gaan, en wanneer een ballon voortdurend ergens tegenaan botst zal hij klappen.
De truc met het "smurfenstemmetje" is algemeen bekend, maar let op: dit is schadelijk voor de stembanden!

LUCHT :
is wat wij allemaal 24 uur per dag ademen, niet meer, niet minder.
Luchtgevulde ballonnen gaan langer mee dan met ballongas, om de eerder vermelde reden.
Vanwege de hygiene vullen wij onze ballonnen met pompen, niet met de mond!

HOE JE BALLONDECORATIES BEWAREN TOT JE ZE NODIG HEBT :
Op een droge, tochtvrije plaats.
Geen zonlicht!
Vermijd temperatuurschommelingen.
Liefst op een koele plek.
Indien mogelijk in een gesloten plastic zak, of in verpakkingsfolie.

HOUD ER REKENING MEE DAT :
de levensduur van een ballondecoratie slechts een schatting is. Te veel omgevingsfactoren hebben een invloed om dit exact te bepalen. Het zijn en blijven ballonnen, hoe wij ook onze best doen om kwalitatief materiaal en werk te leveren.